محافظ های شنوایی

چگونه می توانم از شنوایی خود در محل کار محافظت کنم؟

مطمئن ترین روش برای جلوگیری از افت شنوایی ناشی از نویز، حذف منبع یا کاهش نویز در منبع با روش های مهندسی است. با این حال، در شرایط خاص، این اقدامات امکان پذیر نیست. در چنین مکان‌های کاری، کارگران ممکن است نیاز به پوشیدن محافظ‌های شنوایی داشته باشند تا میزان صدایی که به گوش می‌رسد کاهش یابد.

معیار انتخاب وسایل محافظت شنوایی شخصی یا HPD
از آن جایی که وسایل محافظت شنوایی مختلفی می توانند در محیط های آکوستیک متفاوتی به کار گرفته شوند،انتخاب شود. در طول پروسه انتخاب، لازم است که تمامی عملکردهای این وسایل HPD مهم است که بهترین نوع در نظر گرفته شود و همچنین به تمامی جنبه های اشاره شده در زیر نیز توجه شود:

نشان و علامت تائیدیه CE
ایزوله مناسب صدا
محیط و فعالیت شغلی فرد استفاده کننده از محافظ
شرایط پزشکی
سازگاری با سایر تجهیزات محافظتی
این پروسه باید در فواصل منظم تکرار شود تا اطمینان حاصل کنیم که این وسایل اثر کاهشی مناسبی دارند.

در مورد انتخاب وسایل حفاظت شنوایی باید چه چیزهایی را بدانم؟

اگر سطح صدا یا صدایی که در معرض آن قرار می‌گیرند نزدیک یا بیشتر از حد مجاز مواجهه شغلی، برای سر و صدا است، باید از محافظ شنوایی استفاده کنند. برای اکثر حوزه‌های قضایی، این حد قرار گرفتن در معرض شغلی ۸۵ دسی بل (با وزنA) یا dBA است. محافظ های شنوایی سطح قرار گرفتن در معرض صدا و خطر کاهش شنوایی را در صورت استفاده صحیح کاهش می دهند.

اگر حفاظت شنوایی مورد نیاز است، باید یک برنامه کامل حفظ شنوایی اجرا شود. برنامه حفظ شنوایی شامل ارزیابی نویز، روش‌های کنترل صدا، انتخاب محافظ شنوایی، آموزش و آموزش کارکنان، تست شنوایی سنجی، نگهداری، بازرسی، نگهداری سوابق و ارزیابی برنامه است.

اگر محافظ ‌های شنوایی به درستی قرار نگیرند، یا استفاده نشوند، و فقط به صورت دوره‌ای استفاده شوند یا حتی برای مدت کوتاهی برداشته شوند، اثربخشی محافظ شنوایی بسیار کاهش می‌یابد. برای حفظ اثربخشی آنها، محافظ شنوایی نباید اصلاح شود. هدفون یا هدست های رادیویی جایگزین محافظ های شنوایی نیستند و نباید در جاهایی که محافظ های شنوایی برای محافظت در نویز لازم است، استفاده شوند.

نشان و علامت تائیدیه CE
برای به دست آوردن این نشان،محافظ های شنوایی باید تمامی گزینه های موجود در EN352 را داشته باشند.

تائیدیه CE توسط انجام تست CE صورت میگیرد تا اطمینان حاصل شود که محافظ های شنوایی تمامی شروط ذکر شده در EN352 را دارند.

اطلاعات مربوط به میزان کاهش این وسایل بعد از ارزیابی در محیط آزمایشگاه به دست می آید. (روی ۱۶ فرد آموزش دیده)میانگین به دست آمده در این افراد، میزان کاهش وسایل محافظت شنوایی را تعیین می کند.

تولیدکنندگان اطمینان حاصل می کنند که محصولات توزیع شده در بازار کاملا با مدل های معتبر هماهنگی دارند.

ایزوله مناسب صدا
بسیاری از افراد گمان می کنند که هرچه میزان کاهش محافظ های شنوایی بیشتر باشد، آن ها موثرتر هستند.

در مواردی که کارگران با شدت های بالا مواجه هستند، بسیار حائز اهمیت است که میزان کافی از محافظت شنوایی صورت بپذیرد ولی آن هایی که با شدت های پایین مثل ۸۵ dB A مواجه هستند نیز به محافظتی حدود ۱۰ دسی بل نیاز دارند. مجهز کردن این کارگران به وسایل هایی که میزان کاهش در آن ها ۳۰ dB است،کار اشتباهیست. مجهز کردن کارگرانی که در محیط های ایزوله کار می کنند، تنها باعث می شود که آن ها برای شنیدن سیگنال ها و یا صدای آرام آن وسایل را از گوش خود بردارند.

هدف این است میزان سر وصدایی که به کارگر می رسد،پایین تر از ۸۰ dB A باشد. آستانه ی ۷۲ dB A یک سازش خوب با توجه به استاندارد EN458 است.

برای آشنایی بیشتر با این مبحث، و یا سفارش و خرید سمعک در تهران، می توانید با کارشناسان ما در کلینیک شنوایی سنجی آواج در ارتباط باشید.

تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به کلینیک شنوایی سنجی آواج می باشد. - Enfold Theme by Kriesi
چت واتساپ